SBI etsii salausyhteisyritystä ulkomaisten yritysten kanssa

Japanilainen finanssiryhmittymä SBI Holdings Inc käy neuvotteluja offshore-rahoitusyritysten kanssa kryptovaluutta-yhteisyrityksen luomiseksi. Toimitusjohtajan mukaan muutos on seurausta yhtiön suunnitelmista kasvattaa liiketoimintaa kannattavuuden keskeisenä pilarina.

Sijoittajat etsivät kryptoja

SBI on Japanin suurin online-välitys ja on tarjonnut kryptovaluuttakauppapalveluja vuodesta 2018 lähtien.

Yrityksen vuonna 1999 perustaneen Yoshitaka Kitaon kommentit tulivat, kun kryptovaluutat, kuten Bitcoin ja Ethereum, nousivat vaihtoehtoisiksi sijoituskohteiksi ja globaalit sijoittajat ottivat tyytyväisenä vastaan ​​nopeasti kasvavat markkinat.

Kitao kertoi julkaisussa, että näkemys kryptovaluutoista on muuttunut, ja sijoittajat ympäri maailmaa etsivät nyt jonkinlaista avaruusaltistusta. Hän jopa mainitsi Elon Muskin ja Teslan ilmoitukset siitä, että sähköajoneuvojen valmistaja keräsi yli 1,5 miljardia dollaria Bitcoin Revolution vaihtoehtoisena sijoitusyhtiönä.

Kitao kertoi Reutersille, että institutionaaliset sijoittajat, lähinnä hedge-rahastot, ovat viime aikoina alkaneet sijoittaa kryptovaluuttoihin. Ei vain institutionaaliset sijoittajat, mutta myös Elon Musk.

Kitao ei toimittanut lisätietoja SBI: n kanssa neuvottelevista kansainvälisistä yrityksistä, mutta korosti, että yritys pyrkii tekemään yhteisyrityksistä tärkeän osan liiketoiminnastaan ​​ja tulevien tulojen lähteen. Reutersin raportin mukaan SBI ilmoitti ennen veroja myydyistä kryptovaluuttakaupoista ja arviolta 63,9 miljoonan dollarin arvosta liiketoimia vuonna 2020.

Hän lisäsi, että tullakseen ykköseksi maailmassa he voivat ostaa johtavan yrityksen tai luoda liiton suuren globaalin yrityksen kanssa. Heidän fuusio- ja yritysostostrategiansa ei ole kuin vähemmistöosuuden hankkiminen monissa yrityksissä.

SBI on tehnyt suuria liikkeitä

Laajentamaan salausvaluuttaportfoliotaan SBI osti viime vuonna paikalliseen Tao Tao -pörssiin ja hankki 90%: n osuuden Lontoossa sijaitsevasta salausvalmistajasta B2C2. Salausvaluuttaliiketoiminnan verojen voitto ennen veroja oli 6,7 miljardia jeniä (63,9 miljoonaa dollaria) joulukuussa päättyneiden yhdeksän kuukauden ajalta, mikä on 83% enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

„Varmasti“, Kitao sanoi kysyttäessä, olisiko liiketoiminta yksi SBI: n tärkeimmistä tulonlähteistä. Hän ehdotti myös laajamittaisten yritysjärjestelyjen harkintaa.

Kuten BTCManager on ilmoittanut, SBI on myös käynnistänyt salauksen luotonantopalvelun SBI VC -kaupan bitcoin-kaupankäynnin kautta. Tämä palvelu tarjoaa lainanantajille yhden prosentin vuotuisen tuoton, ja kuluttajat voivat tarjota vähintään 0,1 BTC: tä.

Tiimi selitti erityisesti, että lainanantajat saavat jopa yhden prosentin APY: n Bitcoin-omistuksestaan ​​ja että jokaisen sopimuksen voimassaoloaika on 84 päivää. Lisää digitaalisia valuuttoja lisätään pian, mukaan lukien XRP ja Ether.