Real Vision CEO avslöjar betydande andelar i Bitcoin

Bitcoins uppgång 2020 har varit anmärkningsvärt och drivs främst av institutionella investerare i den ledande valutan. Det finansiella TV-företaget Real Vision är det senaste som avslöjar att det har en betydande andel i Bitcoin.

Real Vision Investment gav 60% på tre månader

Real Vision Ceo Raoul Pal avslöjade att dekryptera, att hans företag investerade 10% av sina kassareserver i Bitcoin för tre månader sedan. Investeringen gjordes via kryptolånetjänster BlockFi.

Pal avslöjade att Real Vision hade gjort sin analys och att det var en relativt riskfri investering. ”Det är bara 10%. Vad är det värsta som kan hända? Det går ner med 50% och vi förlorar 5% av vårt statskassa. Vi är ett abonnemangsbaserat företag. vi genererar kontanter, så det borde vara bra. Men om det går upp 10 gånger, gör det en anständig skillnad, säger han.

Sedan investeringen gjordes har priset på Bitcoin ökat från 12 000 dollar till 19 000 dollar under denna period. Detta motsvarar en ökning med 60% under denna period vilket är ganska betydande. När du tar hänsyn till att BlockFi erbjuder upp till 6% ränta på investeringar var detta ett smart drag från Real Vision.

Varför institutioner inte investerar i Bitcoin

Pal avslöjade vidare att institutioner inte investerar i Bitcoin eftersom företagets kassör behöver motivera att företagens tillgångar placeras i kryptovaluta.

Eftersom kryptovalutor är flyktiga tillgångar skulle han behöva övertyga aktieägarna om att det är rätt drag för företaget. Det verkar dock som om fler institutioner börjar se kryptotillgångar som en säkring mot inflation och dollar.

De senaste månaderna har stora investeringar gjorts i kryptotillgångar från investeringsinstitut som MicroStrategy och Grayscale Investments. Detta har till stor del drivits av den nyligen hausseartade körningen av Bitcoin, som är upp 176 $ från dess pris i början av året trots COVID-19-pandemin som påverkade de globala ekonomierna.

Pal tror att priset på Bitcoin kan komma mellan 150 000 och 300 000 dollar det kommande året. Så, var kommer det till i år? Jag vet inte, någonstans mellan $ 150.000 och $ 300.000. Det är omöjligt att veta men det är mycket längre än här. ” Även om detta är en underlig förutsägelse från Bitcoin-investeraren, visar det förtroendet han har till den ledande kryptovalutan.