Kongressen klandrer Robinhood, ikke Reddit

Vi lærte ikke mye nytt i dagens høring, men søkelyset var definitivt på den spillede handelsappen, snarere enn handelsmennene på r / WallStreetBets.

Vlad Tenev, administrerende direktør i Robinhood, okkuperte veldig varmt setet i dagens høring for House Financial Services Committee over januar volatilitet i markedet.

Ingen av representantene virket spesielt interessert i å sette skruene til Reddit-sjef Steve Huffman, og mange syntes å gi Keith Gill de samme rekvisittene som vi andre gjorde.

Dette er ikke markedsmanipulatorene du leter etter

Gill, i sannhet, var den mest sympatiske karakteren som var involvert, og introduserte sine bemerkninger ved å si „Noen få ting er jeg ikke: Jeg er ikke en katt og jeg er ikke en akkreditert investor.“ Gill, som virkelig startet denne kjeden av hendelser ved å legge ut om sin investering i GameStop i juni 2019, doblet til og med ned på sin mening om at Bitcoin Up fortsatt er et godt kjøp i dag, til nåværende priser. Dette til tross for at vill GME-handel har tiltrukket kriminell etterforskning .

Den manglende kontrollen mot Gill og Huffman gjør mye for å dempe frykten for at hendelsene rundt eksplosiv handel i GameStop (GME) -aktier i slutten av januar ville sparke sonder til sosiale medieplattformers rolle i potensiell markedsmanipulasjon.

Dette er til og med da House Antitrust Underkomité i dag kunngjorde flere høringer for å undersøke de største aktørene i sosiale medier. Reddit ser ut til å ha flydd under radaren.

Kongressmedlem Warren Davidson, som sitter i komiteen, bemerket dette sjeldne konsensusområdet og sa til Cointelegraph: ”Jeg var håpfull rett ut av porten fordi tidlig i nyhetssyklusen holdt AOC opp for Reddit-brukerne og sa at disse menneskene burde ha en rett til handel. Og så sa Ted Cruz, på den andre enden av det politiske spekteret, ‚vel, vi er enige.‘ “

Tenevs forretningsmodell

Selv om republikanerne i det store og hele var mildere enn demokrater i å takle Robinhoods aktivitet, og spesielt firmaets kontroversielle avstenging av å kjøpe men ikke selge GME og andre aksjer med høy volatilitet, ønsket alle svar fra Tenev.

Karakteren til Robinhoods inntektsmodell, som er basert på salg av ordreflyt , mens den annonserte seg selv som provisjonsfri, falt under massegransk, og det gjorde også avhengigheten av en innsprøyting av kapital på 3 milliarder dollar for å oppfylle sikkerhetskrav.

„Jeg tror en sårbarhet tydeligvis ble avslørt i forretningsmodellen din,“ sa kongressleder Anthony Gonzales mens han spurte Tenev. „Vi kan bare ikke leve i en verden der mine velgere kan få aksjene sine avviklet hvis du ikke kan ringe kapital.“

Mange påkalte Robinhoods påstander om å være opptatt med å demokratisere finans. Tenev presset konsekvent tallet på 35 milliarder dollar som Robinhood-brukernes totale gevinster, noe rep. Jim Himes sa „du og andre som er skolert i finans vet at er meningsløs uten avkastning.“

Men mens dagens høring avslørte mye fiendtlighet overfor Tenev, var det ikke så lærerikt.

Til tross for formannskapet Maxine Waters ‚formaning om at „Dette er ikke noe politisk teater i det hele tatt,“ så det ikke ut til å være noen samordnet følelse av løsninger på den episke handelen som drev GameStops (GME) meteoriske økning i slutten av januar.

Sanntids løsning?

Noen forslag, inkludert fra Tenev selv, så vel som Davidson, var at situasjonen ikke ville ha utviklet seg i det hele tatt hvis USA hadde handlet som avgjort dagen for, snarere enn to dager senere – betegnet T-0 snarere enn T-2. Tenev bemerket „Den eksisterende 2-dagersperioden for å gjøre opp handler utsetter investorer og systemet for risiko.“

Kenneth Griffin, administrerende direktør i Citadel, som han beskrev som „den største market maker i verden,“ bestred sannsynligheten for et sanntidssystem for verdipapirhandel de neste årene og sa: „Problemet er at alt må fungere perfekt . ” Sanntidshandel, sa han, „krever at hver bit av arbeidsflyten er perfekt synkronisert på tvers av partene.“ Davidson var uenig og sa: „Det er klart at teknologien i din virksomhet eksisterer for handelsselskaper som driver høyfrekvenshandel.“

Davidson bemerket den potensielle rollen som blockchain. Den potensielle sikkerhets tokens til å løse problemer med mellommenn og meglere har vært en av den lenge lovede fordelene med blockchain, men det er i endring .

Dagens høring var bare begynnelsen, bekreftet formann Waters. Hun sa at komiteen hadde som mål å holde to til med forskjellige vitner.