Epäillyt pohjoiskorealaiset hakkerit siirtävät 140 000 dollarin arvoisen Bitcoinin väärennetyltä tililtä

Epäillyt pohjoiskorealaiset hakkerit siirtivät maanantaina 12 bitcoinia, arvoltaan noin 140 000 dollaria, yhdeltä 280 tilistä, jotka Yhdysvaltain oikeusministeriö (DoJ) on kohdentanut takavarikointiin.

Varat on johdotettu nimettömän lompakko, mukaan Whale Alert, botti, joka seuraa merkittäviä salauksen liiketoimet

„Yhdysvaltain hallitus on luokitellut menetetyksi yhden tämän kaupan panoksista. On epäselvää, kuka teki kaupan ”, Whale Alert twiitti ja liittänyt DoJ: n siviilioikeudenkäyntiin 27. elokuuta tekemän valituksen.

Valituksessa DoJ väittää, että Pohjois-Korean hallitus käytti tilejä lähes 3 miljoonan dollarin arvosta salattuja valuuttoja, jotka oli varastettu kahdessa erillisessä hakkeroinnissa vuonna 2019. Yhdysvaltain hallitus väittää, että tällaisia ​​varoja käytetään Pyongyangin auttamiseen heikentämään pakotteita ja sponsoroimaan sen joukkotuhoaseiden kehittäminen.

„Menetetty osoite on mahdollisesti Huobi-talletusosoite, joka sai muutama päivä sitten 2.97069728 BTC . Osoite pyyhittiin tänään [elok. 31] yhdessä muiden käyttäjien tekemien talletusten kanssa ”, Whale Alert twiitti edelleen.

DoJ-valituksen mukaan kaksi salausluetteloa tapahtui 1. heinäkuuta 2019 ja 25. syyskuuta 2019, mikä haittaa tunnistamattomia vaihtoja 272 000 dollarin arvosta altcoineja ja rahakkeita ja yli 2,5 miljoonan dollarin arvosta useita virtuaalivaluuttoja.

Yhdysvaltain tutkijoiden mukaan hakkerit käyttivät tekniikkaa, joka tunnetaan nimellä „ketjuhyppely“, jolloin yksi kryptovaluutan muoto siirretään toiseen, peittämään jälkensä

Kiinalaisia ​​kauppiaita syytetään varojen rahanpesusta.

„Käytetyistä hienostuneista rahanpesutekniikoista huolimatta IRS-CI: n tietoverkkorikosyksikkö pystyi jäljittämään varastetut varat suoraan takaisin Pohjois-Korean toimijoille“, sisäisen veroviraston (IRS) rikostutkintapäällikkö Daniel Fort sanoi.

280 osoitetta on jäädytetty tutkimuksen takia, ja pörssit tekevät yhteistyötä, jotta varastettuja varoja ei muuteta fiatiksi ja menetetään ikuisesti.

YK ilmoitti aiemmin, että Pohjois-Korea on ansainnut 2 miljardia dollaria kyberhyökkäyksistä.